ÉPÍTÉSZET ALAPJAI 2024 tavasz


A tantárgy féléves kiírása elérhető ide kattintva. A feladatok és az ütemterv mellett, a kiírásban megtalálhatóak a 2024 tavaszi félév tankörei és meghívott oktatói is. 

Az Építészet Alapjai tantárgy az építészeti tervezés-oktatás előkészítő, alapszakaszába tartozik, az első év második félévében. A tantárgy hetente egy alkalommal, 6 óra terjedelemben, műtermi foglalkozások, konzultációk formájában történik. A félév tematikája a Térkompozíció tantárgyon elsajátított kompetenciákra és tudásra építve egy teljes féléves tervezési feladatból és annak részletezéséből áll, ezzel felkészítve a hallgatókat a Lakóépülettervezés 2. és a további tervezési stúdiumokra. 

Ebben a félévben új elemként jelenik meg a konkrét tervezési helyszín, a Gellérthegy, és a térhasználat. A tantárgy célja, hogy a hallgatókat első alkalommal végigvezesse egy tervezési feladaton, megismertesse velük az építészeti tervezés alapvető lépéseit, egy építészeti tervdokumentáció elemeit, mely ismereteket egy félév végi tervben összegezhetnek. Hallgatók így egy olyan tervezésmódszertani alapot kapnak, melyre a további tervezési stúdiumukat építhetik. 

NEPTUN-kód: BMEEPLAA202
időpont: kedd 14:15-20:00
kreditérték: 6 kredit
tantárgyfelelős: Weiszkopf András DLA egyetemi adjunktus @studioweiszkopf

grafika: Weiszkopf András DLA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése